Design of a carbon fibre strengthening system to breathe new life into the disused, seven storey, 1980s concrete car park and transform it into a vibrant, thriving and affordable new creative arts hub.

We have collaborated with Carl Turner Architects on the redevelopment of Peckham's 17 metre tall multi- storey car park into a destination to celebrate the local creative spirit.

The seven storey car park, built in 1981, was largely unused. The scheme has transformed three levels of the car park into a hub for the creative arts. The scheme provides affordable work spaces for artists’ studios, workshops and co-working areas for some 600 people from independent businesses. It also includes provisions for public events and exhibitions, with restaurant, cafe, and leisure space.

Eckersley O'Callaghan provided the design of the strengthening works. A system of carbon fibre reinforced polymer (CFRP) plates have been bonded to the existing structure, increasing the capacity of the building without the need to introduce additional columns into the open plan of the current carpark.

We have worked with Carl Turner Architects to adjust the architectural layouts in order to minimise the strengthening work, which has provided a significant reduction in project costs for the client.